KATEGORİLER
Kadın Sağlığı
Erkek Sağlığı
Çocuk Sağlığı
Ergenlik Dönemi
Vitaminler ve Besin Destekleri
Hamilelik - Emzirme Dönemi
Hesaplayıcılar
Beslenme ve Kilo Kontrol
Hastalıklar
Göz Sağlığı
Cilt Sağlığı
Saç - Tırnak Sağlığı
Ağız - Diş Sağlığı
Ayak - Bilek - Bacak Sağlığı
Uzmanlarımız
 
    2041

Yüksek Kolesterole Özel Tarifler

 

Mercimek Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler:

Asma yaprağı - 150 gram

Su 3 su bardağı - 600 gram

Kırmızı mercimek 1 su bardağı - 180 gram

Soğan 2 orta boy - 120 gram

Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gram

Bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı - 75 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gram

Şeker 1 yemek kaşığı - 8 gram

Nane 1 yemek kaşığı - 1.3 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram

Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram

Limon 1 orta boy - 50 gram

 

Yemeğin Tarifi

Yaprakları yıka, saplarını ayır. Tencereye suyu koy, kaynayınca yaprakların yarısını ekle, bir kez alt üst ederek 4-5 dakika pişir, diğer yarısını da aynı şekilde haşla. Haşlama suyunu ölç, 3 su bardağına tamamla ve beklet.

Mercimeği yıka, süz. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür. Mercimek ve bulguru ekle. Haşlama suyundan 1 su bardağı koy, karıştır, 15 dakika dinlendir. Tuz, şeker, nane ve baharatı kat, tekrar karıştır.

Yaprakların damarlı yüzü, sarıldığında içe gelecek şekilde yerleştir, birer kenarına hazırlanan içten koy, bohça gibi sarıp, yassı ve beşgen şekilli dolmalar yap. Yayvan bir tencerenin dibine asma yapraklarından döşe. Dolmaları katlanan yüzü alta gelecek şekilde diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat.

Kalan haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşalt, 1 saat kadar pişir. Soğuyunca servis tabağına al. Dilimlenmiş limonla servis yap.

1 Porsiyonun Besin Değerleri:

Enerji: 337 cal

Sodyum: 812 mg Protein: 10,1 g

A Vitamini: 4462 IU Yağ: 17,5 g

Tiamin: 0,20 mg Karbonhidrat: 36,3 g

Riboflavin: 0,08 mg Kalsiyum: 136 mg

Niasin: 1,23 mg Demir: 4,09 mg

C Vitamini: 17 mg Fosfor: 162 mg

Çinko: 2 mg

Kolesterol: 0 mg

 

Mercimekli Lahana Sarma

Malzemeler:

1 orta boy lahana veya demet kara lahana

1 su bardağı mercimek

1 adet soğan

1 kahve fincanı ince bulgur

Yarım demet maydanoz

2 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı karabiber

1/2 fincan sıvı yağ.

Yeteri kadar tuz

Sos için:

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı su

1/2 fincan zeytinyağı

 

Yemeğin Tarifi

Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın.

Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun.

 

Bulgurlu Pazı Sarması (6 Kişilik)

Malzemeler:

2 Demet Pazı

500 gr yağsız Kıyma

2 Yemek Kaşığı Salça

Yarım Demet Maydanoz

2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur

2 Adet Soğan

3 Yemek Kaşığı sıvıyağ

Yeteri kadar tuz, karabiber

 

Yemeğin Tarifi

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça, tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun.

Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin.

Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

 

Piyaz (5 Kişilik)

Malzemeler:

250 gr Kuru Fasulye

1 Adet İri Soğan

1 Demet Maydanoz

Sos İçin:

Tuz, Beyazbiber

2 Çorba Kaşığı Sirke

3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Süslemek İçin:

2 Orta Boy Domates

1 Katı Haşlanmış Yumurta

 

Yemeğin Tarifi

1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzdürüp çukur bir kaba alın.

Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu fasulyelere ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.

 

                                                                                                                        İleri >>>

Yazdır

 
 
Bu alanda internette en çok aranan konular:
 kilo ve sağlık   Gerekli besinler   sağlıklı besinler   kilo kontrol   beslenme   kilo yapan besinler   kilo ve beslenme   kilo koruma yöntemleri   düzenli beslenme   zayıflatan besinler   beslenmenin önemi   beslenme ve sağlık
   sebze yemekleri   diyet yemekleri tarifleri   diyet yemekleri resimli   diyet yemekleri listesi   diyet yemek tarifleri   diyet yemek   diyet sebze yemekleri   diyet listesi
 
 
 Üye Girişi
E-Mail :
Şifre :
Üye değilseniz lütfen üye olmak için tıklayınız
Şifremi Unuttum
Aktivasyon Mailim Gelmedi



 E - Mail Grubu
E-Posta

Ailenizde en sık görülen hastalık hangisidir?
 

kanser

 

kalp hastalıkları

 

astım

 

psikolojik rahatsızlıklar

 

böbrek yetmezliği

 
İhtiyaç Listeleri
Doğum Çantası
Seyahat Listesi

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu gelişen hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar; sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz.
   
 
  E-Ticaret Sitesi ve Web Sitesi Tasarımı | Webpaketi.com