Braxton-Hicks kasılmaları (hazırlayıcı kasılmalar) bu haftadan itibaren biraz sıklaşabilir. Bu kasılmalar gerçek doğum sancılarının aksine kısa sürerler, düzensizdirler ve genellikle sizde büyük bir rahatsızlığa neden olmazlar. Rahim kasları bu şekilde antrenman yapmakta ve bebeğiniz miyadına geldiğinde 10 dakikada üç kez gelen ve yaklaşık 50 saniye süren gerçek doğum kasılmalarına dönüşmektedirler.
Kalabalık şehirlerde yaşayan annelerin en büyük endişelerinden biri hastaneye yetişemeden doğum yapmaktır. Bu, ilk gebeliğini yaşayan anne adayları için teorik olarak söz konusu olabilmekle beraber pratikte ender rastlanan bir durumdur. Gerçek doğum kasılmaları başlamasıyla birlikte rahim ağzı açılmaya başlar ve "tam açık" yani yaklaşık 10 santimetre olana kadar 6-10 saatlik bir süre geçer. Daha sonra başlayan ıkınma evresi ise 0.5-2 saat arası sürer.
Doğum yapacağınız hastaneye bu kadar uzak bir mesafede oturmuyorsanız doğum kasılmalarınız başladığında doktorunuzu haberdar edin, sakin bir şekilde hazırlıklarınızı yapın ve hastaneye kendinizi trafikte tehlikeye atmayacak şekilde ulaşın.
Eğer kasılmalarınız başlamasına rağmen hastaneye uzun süre gitmezseniz ve özellikle de daha önce çok sayıda doğum yapmış olmanıza rağmen evde oyalanırsanız arabada veya takside doğum yapmanız elbette mümkündür. Doğum doğal bir süreçtir ve doğadaki canlılar doğum eylemleri başlayınca herkesten uzak bir köşeye çekilerek doğum yaparlar. Yani doğa onları doğum yapacakları konusunda uyarır. Biz insanoğlunu da doğa bu alarm sisteminden mahrum etmez.
Doğum kasılmalarınızdan önce sularınız gelmiş olsa dahi çoğu durumda bu sizin "apar topar" hastaneye gitmeniz için bir neden teşkil etmez. Dakikalar içinde hastaneye ulaşılması gereken durumlar çok ender görülürler.